2013.05.07.
22:14

Írta: Brian Tracy

Brian Tracy - A teljesítmény lélektana

A teljesítmény lélektana 
briantracypic.gif

Ebben a cikkben a teljesítmény lélektanáról lesz szó. Elgondolkoztál már azon, hogy más ember miért él jobb életet? Miért sikeresebb? Miért egészségesebb? Elsősorban elmondható hogy annyi információ áll rendelkezésünkre ezzel kapcsolatban, mint eddig még soha, elmondható hogy a siker minden egyes ember életében magától értetődő, gyorsán és könnyedén elérhető, ha két dolgot figyelembe veszünk:

  • olyan döntéseket kell hoznunk mely eddigi döntéseinket felülmúlja, túlszárnyalja
  • tanuljuk meg hogyan

Következőkben megmutatom a hogyant. Alapvetően elmondható, hogy ha meg szeretnénk tudni siker titkát, félre kell tenni az eddigi előítéleteinket. Elsőként tisztázzuk, hogy mit jelent maga a siker: minden emberben jelen van a sikerösztön mely belső késztetés a sikerre, ösztönöz, hogy többet, és többet és többet tegyünk, érjünk el. Kérdés, miért csak kevés ember ér el sikereket? Nézzük meg mi mindenből áll össze a sikerösztön. Elmondható hogy alapvetően 7 alkotóelemből áll.

  1. Siker kiindulópontja: lelki nyugalom

    A siker első és elengedhetetlen alkotóeleme a lelki nyugalom, a békés kiegyensúlyozott élet a szabadság érzése mely minden félelemtől és egyéb negatív visszahatásoktól mentes.

  2. Egészség, energia

    A második alkotóelem az egészség és energia. Kezdjük is az egészséggel. Minden embernek szüksége van az egészségre, és a betegségmentes életre. Másik része az energia, elmondható hogy az energiának nagy része van az életünkben: ez adja az életerőt. Bebizonyították, hogy aki az első pontban elmondottak szerint lelkileg kiegyensúlyozottan él, az kevésbe betegszik meg, egészségesebb élete lesz.

  3. Érzelmi kapcsolat

    Alapja a hosszú távú kapcsolatok, átadni magunkat más embernek. Tudni, milyen szeretni és szeretve lenni. Alapvetően az ember vágyik a szeretetre. Bizonyított tény, hogy aki érzelmileg stabil, az az egészségében is meglátszik és kevésbé lesz beteg. És hogy hogyan is lehet megítélni a kapcsolatot? Egy egészen egyszerű módszerrel. Tegyünk fel magunknak egy kérdést: mennyit nevetünk a párunkkal? Bizonyított tény, hogy amelyik pár többet nevet, az boldogabb és jobb kapcsolatban él, és ez így van fordítva is.

  4. Anyagi függetlenség

    Az emberek nagy százalékát foglalkoztatja ez a kérdés. Alapvetően azt kell látnunk, hogy az emberi élethez szükségünk, van pénzre, és ezt nem lehet kikerülni. El kell jutnunk viszont arra a szintre, hogy elménket más dolgokra fordítsuk. De hogy mit is jelent az anyagi függetlenség? Csupán annyit hogy elegendő pénzzel rendelkezünk ahhoz, hogy ne kelljen emiatt aggódnunk.

  5. Méltó célok és ideálok

    Ha kimondjuk, hogy ideálok legtöbben elsőre az értékekre gondolnak, tudjuk, hogy az értékek az ember belsejében vannak, ezek határozzák meg mindazt, ami velünk történik, értelmet adnak életünknek, és célt. Tudnunk kell miért élünk. Tudnunk kell miért kelünk fel reggel. Végül elmondható egy elszomorító tény is az emberek 80%-nak nincs értékük, nincs irányuk. Mi ebben segítünk, hogy legyen!

  6. Önismeret, önmegértés

    Legtöbben úgy érezzük, tisztában vagyunk ezzel a ponttal, vagy mégsem? Alapvetően az önismeret azt jelenti, hogy ismerjük önmagunkat, mit és miért teszünk, van önbecsülésünk, elfogadjuk magunkat olyannak amilyenek vagyunk - talán ez az utolsó gondolat a legfontosabb, elfogadni magunkat olyannak amilyenek vagyunk - ez lehet életünk alapja is.

  7. Önmegvalósítás

    Ez pusztán az az érzés, hogy bármivé válhatsz, amire képes vagy, amiért küzdeni tudsz, és akarsz. Ennek a kiteljesedése sok energiát is hoz létre. Végül ismét egy elszomorító tény hogy a mai emberek nagy része nagyon kevés dolgot ér el.

Összegezve:

Siker kulcsa elsősorban az M=megértés, másodsorban az E=erőfeszítés.

 

M x E = eredmény

 

Végül meg szeretném köszönni, hogy elolvastad a cikket, remélem tudtam segíteni a fejlődésben. E sorok után egy idézettel zárnám a cikket és sok sikert kívánok a következőkben!

Meglepetésért kattints ide: Teljesítmény

„Amiben az emberi elme hinni tud azt meg is tudja valósítani”

                                                                  Napoleon Hill

Írta: B. Péter

Szólj hozzá!

Címkék: siker motiváció teljesítmény brian tracy Napoleon Hill teljesítmény lélektana

A bejegyzés trackback címe:

https://brian-tracy.blog.hu/api/trackback/id/tr605287117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása